divendres, 11 d’octubre del 2013

DESÍDIA A LES PATRONALS AEC I ANEIMO

Els passats 2 i 16 d'octubre, estaven planificades dues reunions de negociació a les que les patronals no van comparèixer, segons diuen per no tenir una proposta a presentar sobre Jornada Laboral.

Ara fa justament un mes de l'última reunió, (18 de setembre), on no es va arribar a un acord en matèria de categories professionals i on es va decidir aparcar aquest punt i continuar avançant en la negociació sobre Jornada Laboral. 

De nou les patronals donen llargues, no presenten propostes i anul·len reunions, en una possible estratègia d'esgotar terminis amb l'objectiu que decaigui el conveni a finals d'any (interpretació que la patronal ha sostingut des de l'última Reforma Laboral). 

Ja hem traslladat a la direcció de l'AEC, el nostre malestar amb la manca de compromís mostrat per les dues patronals. Una cosa que hem pogut comprovar des d'abril, amb pírriques propostes, totalment allunyades de la realitat, i amb una clara tendència a la desregulació. 

Mentre aquesta patronal ens nega el pa en la negociació, s'està duent a terme una important DEVALUACIÓ dels salaris en les empreses, a través de l'aplicació de la nova reforma laboral: modificacions substancials amb baixada de salaris i desvinculacions de conveni fins als 645,30€ mensuals (Salari Mínim Interprofessional). 

Davant aquesta situació CCOO i UGT no anem a quedar-nos de braços creuats. Segur que tu tampoc. 

Per tant si això continua així, ens veurem obligats a posar en marxa un pla de mobilitzacions, on els treballadors i treballadores d'aquest sector podrem mostrar la nostra indignació i refús a aquest nou bloqueig de conveni.

En la propera reunió planificada del 30 d'octubre, volem comprovar si la patronal té una voluntat real de negociar i avançar, i ho demostra amb fets, o per contra no ens queda una altra sortida que la resposta contundent fora de la taula.

Seguirem informant.

¡ EL CONVENI NO CADUCA !

¡ L’ANTIGUITAT NO ES TOCA !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada