dimecres, 15 de gener de 2014

Ampliació de la reducció de jornada per guarda legal de fill/filla fins els 12 anys

El passat 21 de desembre de 2013 es va aprovar el Reial Decret 16/2013, en el que en el seu article 1 recull, entre altres qüestions, l'ampliació fins als 12 anys del període de temps en el qual els treballadors i treballadores podran sol·licitar una reducció de jornada per guarda legal per a la cura dels seus fills o filles.

D'aquesta forma, el gaudi d'aquest dret s'amplia en 4 anys respecte al que establia la normativa abans del Reial Decret esmentat.

Poden acollir-se a aquesta mesura tots els treballadors o treballadores amb fills/filles menors de 12 anys de la següent forma: 
  • Si ja s'està gaudint d'una reducció de jornada per cura de fill/filla, aquest període s'amplia fins als 12 anys.
  • Si el fill/filla va complir ja els vuit anys i per tant es va deixar de gaudir de la reducció, es pot tornar a sol·licitar una nova fins als 12 anys.
  • Si és la primera vegada, lliurant un escrit de sol·licitud amb l'horari desitjat i fins que el nen/nena tingui com a màxim 12 anys.
La concreció horària de la reducció la determina el treballador dins de la jornada laboral de l'empresa. Si la companyia no accepta l'horari sol·licitat, posa't en contacte amb un delegat o delegada de CCOO i t’informarem com ja hem fet amb altres companys que han tingut problemes en aquest àmbit.

L'ampliació de la reducció de jornada forma part d'un Reial Decret més ampli que, encara que el nom que rep és “medidas para favorecer la contratación estable y mejorar la empleabilidad de los trabajadores” la majoria d'elles incideixen en una major desregulació del contracte a temps parcial, convertint-lo definitivament en un contracte de lliure disposició.

Si vols veure el contingut complet del Reial decret 16/2013 pots veure-ho aquí.
Així mateix, si vols consultar l'informe realitzat per CCOO sobre aquest RD pots veure-ho aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada