dilluns, 15 de desembre de 2014

Cinc anys sense conveni TICEl passat 10 de desembre, va tenir lloc una nova reunió de negociació del Conveni, on destaquem els següents punts:

1. CONTESTACIÓ DE L'AEC A LA NOSTRA PROPOSTA:
La patronal AEC va dir que la nostra proposta de jornada és insuficient per arribar a un acord, sense concretar en quins aspectes, i demanant esperar fins a tenir una visió global de la negociació.
2. ES PRORROGA L'ACORD DE NEGOCIACIÓ I MANTENIMENT DEL CONVENI:
Hem sol·licitat, com teníem previst, estendre la negociació i per tant prorrogar l'acord de negociació i de manteniment tàcit del conveni, que caduca el 31 de desembre. Encara que sol·licitem una extensió fins al 31 de març, la patronal només ha acceptat unapròrroga fins al 31 de gener de 2015.  
3. NOVA PROPOSTA DE LA PATRONAL SOBRE CLASSIFICACIÓ PROFESSIONAL:
L'AEC va aportar la seva nova proposta de classificació professional detallada:
·  Proposta de la patronal de nous salaris i grups professionals: concretar la seva proposta anterior i com a novetat ara aquests salaris base serien només per a les persones de nou ingrés, mentre que la plantilla actual mantindria el seu salari base vigent. El plus conveni actual desapareixeria per a les persones noves o les promocions.
·  Tornen a insistir en l'eliminació de l'antiguitat actual, canviant els triennis actuals del 5% per tres biennis del 3%. La novetat de la nova proposta de la patronal, és que en cas d'una promoció professional s'aplicarien de nou els tres biennis i que per a la plantilla actual, els biennis s'aplicarien sobre el salari base vigent.
4. AVANÇAMENT DE LA NOSTRA RESPOSTA A LA PROPOSTA SALARIAL DE LA PATRONAL:
Encara que millorada, la proposta de la patronal segueix empitjorant les condicions del conveni actual, fonamentalment per a les noves contractacions, i per a tot el sector a mitjà termini.
La Reforma Laboral obliga els convenis col·lectius a migrar del sistema de categories professionals a grups, i a més portem molts anys reivindicant una modernització i adequació a la realitat del sector de la classificació professional del nostre conveni. Però renovar el conveni no ha d'implicar una baixada generalitzada de taules salarials, després de cinc anys sense pujada salarial.
Alguns grups incorporen diverses categories professionals i la patronal proposa el salari menor per a tot el grup, la qual cosa s'ha de revisar necessàriament. D'aquí la nostra proposta d'incorporar diversos nivells salarials dins dels grups professionals, com a possible solució.
A més veiem novetats pel que fa a l?enquadrament de categories que seria imprescindible modificar. Un exemple que impossibilita l'acord seria l?Analista Programador, amb salari base actual de 21.555 euros més plus conveni que la patronal proposa reduir a 18.000 euros anuals.
Quant a la modificació de l'actual antiguitat pel sistema de tres biennis, repetim que ara no toca i per tant L'ANTIGUITAT NO ES TOCA. La proposta de l'AEC és un sistema d'antiguitat igualment, però molt retallat, passant de 9 triennis a l?equivalent a 2 triennis (3 biennis), incrementables en altres dos amb cada promoció, d'haver-hi.
En tot cas, la classificació professional és un tema independent de l'antiguitat, i com a tal seguirem negociant i posant sobre la taula la nostra proposta de grups professionals i salarial.
5. SEGÜENT REUNIÓ:
La següent reunió està prevista per al dia 13 de gener, en què ens vam comprometre a aportar la nostra resposta i proposta alternativa, completant la nostra proposta de classificació professional de juny 2013. Accedeix a tots els comunicats del conveni.
SÍ A UN #ConvenioTIC DIGNE JA!
Català:

Castellano:
2014-12-12_Comunicado_36_-_Cinco_anos_sin_convenio_TIC.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada